sobota 17. května 2014

ŠIKANA/BULLYING ... pro nebo proti?

Doufám, že otázka v nadpisu byla naprosto zbytečná! Myslím si, že naprosto každý by měl být proti šikaně! 

Napadlo mě, že bych se na takováhle témata mohla zaměřovat. Minule jsem tu psala o ženách s křivkami a celkem se to uchytilo.

Tak proto jsem si vybrala pro dnešek šikanu. Rozhodně je to téma, které by se mělo řešit a nezanedbávat se. Nejsem si moc jistá, jak je na tom šikana u nás, ale například v Americe je šikana hodně "populární". Bohužel kvůli šikaně zemře ročně spousta lidí. 
Následkem šikany může být i sebepoškozování a spousta dalších věcí. Člověk se cítí ošklivý, k ničemu, třeba tlustý apod.

Šikanovaný může být člověk vlastně všude. Ve škole, v práci, v armádě a existuje spousta dalších míst. 

           Dnešní otázky teda zní: 
  1. Co si myslíte o šikaně?
  2. Byli jste někdy šikanovaní?
  3. Zajímáte se o šikanu? 
  4. Šikanovali jste někdy někoho? 
  5. Na jaká témata bych se měla dále zaměřit? 
Dnešní téma nebylo moc veselé ale nemělo by se opomíjet.
Zuz


2 komentáře:

  1. Lidi zapomínají myslet pozitivně, a to hlavně v mladší věku. Vidím to neustále o kolo sebe. No a šikana je případ sama pro sebe. Kdo šikanuje lidi, je pro mě psychicky narušený. :D (A to tento termín používám opravdu nerada.)

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě šikana ta největší ubohost co může existovat. Ten kdo šikanuje, má sám v sobě nějakou poruchu, která ho trápí. Fakt toto nikdy nepochopím, jak se někdo může k něčemu takovému snížit. Já jsem nikdy šikanovaná nebyla a vždycky jsem byla v příjemném a kamarádském kolektivu, naštěstí.

    OdpovědětVymazat